Karkludsvrid og lagensving

Businessbørn er so last year!

Af og til har jeg leget lidt med tanken om at kyle enten Krabaten eller Kongen ud af vinduet. Eller begge to. Eftersom vi bor i et et-plans hus, virker tanken ikke så forkert. Og slet ikke så forkert, som at kyle dem hele vejen til Herlufsholm Kostskole. Det var, hvad massevis af forældre gjorde, i et program det lykkedes mig at se forleden (tv-tid er en mangelvare her!). Programmet viste 11-årige børn klædt som businessmænd, lagner og senge der skulle ordnes til perfektion (INGEN folder!) og stilhed. Den slags stilhed, kun de færreste forbinder med børn.

Forældrene brugte argumenter som: “Mit barn skal ikke være afhængigt af mig, men kunne klare sig selv” eller “jeg har simpelthen ikke tid til at tage mig af mit barn. Det tillader karrieren ikke”. Var gentagne gange ved at få smoothien galt i halsen. Særligt, når man så de alt for stille børn tusse rundt på de alt for store gange i alt for pænt tøj og med ansigtet i alt for voksne folder. Uanset hvad, der lægger til grund for et sådant ophold, så fatter jeg det ikke. Og uanset hvor openminded jeg forsøger at være, så kommer jeg heller ikke til det. Det er synd. Synd for børnene, der vokser op uden forældre som primære omsorgspersoner og synd for forældrene, der på papiret er forældre, men til hvem?

Helt seriøst, ville jeg ikke engang selv være i stand til at rede en seng så fint. Jeg er heller ikke interesseret i, at Kongen og Krabaten kommer til det. Autoriteter i overdreven grad, er jeg heller ikke god til. Det håber jeg faktisk heller ikke, at Kongen og Krabaten bliver. De behøver heller ikke sidde med skoleopgaver op til panden. De behøver at være børn.

8

 • Jeg så programmerne da de først blev vist og tænker lige som dig. Men nogen skal jo blive verdensledere og hardcore businessmænd mon ikke det de børn, who knows!!! Bare det ikke er mine børn, jeg kan ikke undvære dem en hel dag:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Jeg er helt sikker på, at man kan blive både businessmand og verdensleder, uden at have gået der. Eller rettelse: Det håber jeg! Det skal saftsuseme heller ikke være mine børn. Ikke engang på dage, hvor Krabaten er konstant urolig eller Kongen dasker til mig, kunne jeg sende dem et sådant sted hen!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kunne simpelthen ikke være mere enig med dig! Hold.nu.op. hvor er det synd for de børn. Det der foregår der kunne ikke ligge længere fra mit syn på hvordan en barndom skal være (Astrid Lindgren er mit største idol på den front).

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Det er forfærdeligt. Jeg forstår simpelthen ikke, at man kan spekulere sådan i sit barns karriere, når det er 11. Eller i det hele taget. Lad børn være børn, for syv sytten! Jeg er så meget med dig, ang. Astrid Lindgren. Hurra for hende (og hendes fantastiske historier!)

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det værste var ham faren, der sagde, at han ikke havde noget valg med hans arbejde, da han blev skilt. JO DU HAR. Sælg virksomheden og lav noget andet. En mand som dig har altid et valg.

  Kostskole kan sikkert godt være det rigtige valg for nogen familier, men jeg forstår ikke, hvordan man kan sende børn til et andet land, og i ovenstående tilfælde, var det i hvert fald ikke det rigtige valg – selvom forældrene selv boede i DK.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, det var helt skørt med ham faren! Og du har ret – en kostskole er måske det rigtige for nogen, men at sende sine børn til et andet land, kommer jeg aldrig til at kunne forstå.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er glad for jeg IKKE så det. Det ville jeg da slet ikke kunne holde til. Så bare en lille teaser på det med manden, der så sagde, det er jo meget normalt i England. Som om det gjorde det bedre. Det er sku stadig synd for de børn. Og absolut ikke sundt. Trist trist trist.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Det er nemlig bare så super synd. En lærer, vil aldrig kunne udfylde den rolle, som en mor og en far kan. Trist.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Karkludsvrid og lagensving