Selepude til de store....eller større

Nem risotto

Dette er absolut ikke en madblog, men jeg er alligevel nødt til at dele denne opskrift med jer. Særligt af én årsag – det er første gang i umindelige tider, at vi alle fire spiste den samme ret, som ikke var risengrød. Op med flaget og champagne i glassene!

Ingredienser

4 dl Perlebyg

2 stk. Skalotteløg
25 g Smør
8 dl Hønsebouillon
1 stk. Lille blomkål
1 stor håndfuld Babyleavessalat ca. 75 g
salt, peber
100 g Friskost naturel
salvieblade stegt i olivenolie

50 g Saltede spanske mandler

Opskrift
Skyl perlebyg grundigt i koldt vand. Sauter finthakket skalotteløg i smør ved middel varme. Tilsæt perlebyg og varm dem godt igennem. Tilsæt bouillon lidt ad gangen og lad risottoen koge under omrøring i 15 minutter. Spæd jævnligt med bouillon. Del blomkålen i små buketter og kom den i risottoen. Kog endnu 5-6 minutter og smag til med salt og peber. Rør spinat og friskost i risottoen og varm den godt igennem. Steg salviebladene sprøde og drys dem over risottoen sammen med ristede mandler og server. Tip. Kan også laves med broccoli. Salvien kan sagtens undlades. Savner du kødet så server en grillet bøf eller lammekotelet til.

Vi brugte almindelige løg, fordi jeg er hooked på tanken om at bekæmpe madspild, og købte heller ikke salvie. Det smagte fortræffeligt alligevel. Opskriften er tyvstjålet fra: http://www.foetex.dk/opskrift/338/risotto-af-perlebyg-med-blomkaal-&-spinat.aspx

4

 • Ih, det lyder lækkert – du skulle have taget et billede 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   JA! Æj, nu er jeg nødt til at lave det igen snart…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det lyder spændende. Jeg tror jeg vil prøve om jeg også kan få alle 4 herhjemme til at spise det samme. Dét er ikke let nemlig 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Er glad for, at jeg ikke er den eneste med det problem. Håber risottoen blev en succes hos dig.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Selepude til de store....eller større