En hulmaskine og en lillefinger

Adopter en høne

Giv en ged og adopter en høne. Arhmen, det er jo genialt. Hørte lige om et par på Fyn, som opkøber udtjente burhøns, og sælger dem videre til folk for en 20’er, så hønsene kan få luft og lys og komme sig oven på 13 mdrs. mishandling, i stedet for at blive aflivet. Hvis jeg var sådan en, der var god til dyr, havde jeg købt en flok på stedet. Det er jeg bare ikke. Jeg har heller ikke et hønsehus.

Prøv lige at se her:

Burhøns: 13 høns pr. kvadratmeter, ingen naturligt lys eller frisk luft, næbtrimning, lever i bure.

Skrabehøns: 9 høns pr. kvadratmeter, ingen lys eller frisk luft, næbtrimning, går frit.

Økohøns: 6 høns pr. kvadratmeter, dagslys, udendørs areal, ingen næbtrimning.

Det kan man jo så lige tygge lidt på, ik’…..

Deleg_rden_Brinkhol_638389a

8

 • Ida

  Hvis jeg havde en have købte jeg straks en håndfuld!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, ik’!? Og hvis jeg havde en have, som ikke lå i et parcelhuskvarter, så gjorde jeg det samme!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Yes, du har ret!! Og her kan jeg helt ærligt, uden at pynte på sandheden sige, at jeg ALTID køber øko-æg. Selv om det er dyrt. Men vi spiser så mange æg herhjemme, så jeg kan ikke få mig til andet. Jeg klapper lige mig selv på skulderen, tak tak.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Og jeg kan love dig for, at jeg også klapper dig på skulderen. Flere af dig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jamen det er ikke særligt svært med høns. De er nok de nemmeste husdyr overhovedet.. Så kast dig ud i det og der er også mange andre spændende racer end udtjente burhøns.

  Æggene fra egne høns er også af en kvalitet som du ikke kan købe. Du må nemlig ikke hverken forære eller sælge æg fra havehøns. I andre lande som Sverige er det ikke noget problem, men i Danmark er det forbudt.

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, lige præcis øko er en af mine kæpheste. Jeg får det dårligt når jeg ser fjerkræ-produkter, der ikke er øko.
  Jeg er bare sådan et stakkels lille bymenneske, der aldrig har kendt det barske liv på landet. Så jeg har sådan en fjollet idé om at vi godt kan behandle dyrene bare nogenlunde humant mens de venter på at blive spist…
  Så her kører vi økoæg, mælk, grøntsager og alt det der… der er faktisk en ret dyr hobby at spise!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, det er ret ærgerligt at det er så dyrt. Hvis flere gad købe det, ville det sikkert blive billigere…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

En hulmaskine og en lillefinger