1. maj i haven

Bvadr

Manden har opdaget en ny side af sig selv. På sin vis lidt spændende i en alder af knap 27 og samtidig overraskende. Den nye side kan vi kalde: Irriteret temperament. Pt. går Gemalens “irriteret temperament” hånd i hånd med (og det skal råbes…): “ULÆKKERT, ULÆKKERT!”. De ord, selvfølgelig ikke bare råbt én, men gentagne gange, kommer ud af Kongens lille, fine overbidsmund, hver gang vi skal spise. Tag nu f.eks. i morges:

Manden: Vil du have franskbrød eller yoghurt til morgenmad?

Kongen: Yoghurt med cheerios…

(Manden stiller morgenmaden på bordet….)

Kongen: “ULÆKKERT, ULÆKKERT!”

Manden: Det er bare yoghurt med Cheerios…lige som du sagde, du gerne ville have…

Kongen: “Det er ULÆKKERT, ULÆKKERT!”

Manden: (Nu anstrengt mine): “Det er bare yoghurt, og det er det der er.”

Kongen: “DET ER ULÆÆÆÆÆÆKKEEEEEERT!”

Herefter udspiller sig det scenarie, som hedder “slå-ske-i-skål-og-kast-hvad-du-kan-nå-at-kaste-før-far-konfiskerer-skål-med-indhold”. I det tidsrum der går, fra Kongen starter på sit show, og til han langsomt overgiver sig til, i det her tilfælde, mad han godt ved han kan lide, er Gemalen ved at eksplodere i forsøget på at holde de værste udbrud inde. Det er egentlig ok interessant at være tilskuer til. Altså, på de dage, hvor jeg ikke også selv har problemer med at gennemføre en nogenlunde anerkendende pædagogik.

Nærmest al mad er, ifølge Kongen, ulækker. Bortset fra brød med smør eller rugbrød med leverpostej. Og agurker. Kage og andet sødt, ej at forglemme. Sidstnævnte får han dog ikke i hverdage, så det er ikke det, der brødføder ham. Lige nu banker jeg hovedet ind i væggen, mens jeg messer: “Det er en fase, det er en del af knægtens udvikling, det er snart overstået”. På en måde, er rugbrød med leverpostej vel også varieret kost, hvis jeg nogen gange putter smør under, og andre gang ikke?!

IMG_0749

I Kerteminde har de is – og de er IKKE ulækre!

2

 • Jeg har tilegnet mig en overbevisning om, at børn selv regulerer deres madindtag efter, hvad de har brug for. Og så selvfølgelig guidet på vej af udbuddet. Det forklarer, hvorfor min to-årige skifter livret med lynets hast og det gør, at jeg ikke behøver bekymre mig om drengen får det han skal.. Leverpostej og rugbrød lyder ikke som det værste.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Jeg håber, og tror, at du har ret. Har i øvrigt også lige læst, at de fleste børn spiser ensidigt til de er ca. fem, og derefter har nemmere ved at kaste sig ud i nyt, og blandet, mad. Det sætter jeg min lid til 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

1. maj i haven