"Sygedag"

Nakketræk, din bitch!

Tænder i to rækker og et overbid så stort, at munden ikke kunne lukkes – med samme mundtørhed som en strandet i Sahara som følge. Tjek, det var mig som barn. En aften i 5. kom mine forældre ind på værelset. Ansigterne var foldede på den der: “Vi skal snakke om noget vigtigt” måde, og det var starten på 8 år i helvede. Tandlægehelvede.

Jeg så ikke selv nogen grund til en gennemgribende tandrenovering, for: “Der er jo aldrig nogen der driller mig!”, men set i bakspejlet er jeg taknemmelig for, at mine forældre ikke godtog dette argument, og tvang mig af sted. På trods af hysterisk anfald, tudeture og iturevet legetøj.

Krokodillebidet – som tandlægen flatterende kaldte det – førte mig gennem utallige tandudtrækninger og bøjler en masse. Ganeudvidelse, fjedrer, elastikker, togskinner, nakketræk (!!!) – you name it! I sin 25 år lange karriere, havde han faktisk ikke set noget lignende. Det troede jeg dengang var positivt – var faktisk lidt stolt. Og jeg var heller ikke bleg for at tilføje: “Han ved ikke, om det kommer til at se normalt ud!”. Total barnemisforståelse.

Projektet lykkedes. Nuvel, overbidet er ikke helt væk, men tænder i to rækker – tilfældigt sat, både højt og lavt, er slut. Ser kedeligt almindelig ud. Eneste levn er indvendige togskinner, som “du må tage med dig i graven”. Tak for det. Og så selvfølgelig bideskinnen, som sørger for, at det natlige savværk ikke sætter spor, og holder “projektet” på plads.

Er der noget at sige til, at jeg er mere end almindeligt interesseret i, at se mine børn i profil (overbidsjagt) og ikke kan dy mig for, at stikke fingeren ind i gabet for at måle?!?

10

 • Øv, det bliver ikke nemt at holde på sutten i din familie 😉

  Har selv haft nakketræk plus det løse, men heldigvis har min datter ikke arvet det. Og hvad sker der så? Hun synes, tandbøjler er det sejeste, og jeg har mit hyr med at gøre hende begribeligt, at hun skal prise sig lykkelig for, at tandlægerne ikke vil putte bøjle på hendes tænder …

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ha ha ha 🙂 hvorfor var det ikke smart at have bøjle dengang man selv havde det?!?

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pics or krokodille didn’t happen! Aner ikke hvad krokodillebid er, og mit regulerings helvede var slet ikke så voldsomt. MEn vi var åbenbart nækketræksbuddies.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Jeg har en gipsafstøbning af mit smækre tandsæt – vil lede efter det og lover billede hvis det lykkes 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Melder mig på banen som eks-nakketræks-kollega. OG togskinner, som jeg først fik monteret dem som 15-årig – og så et par år frem. Tror du det var svært at være foxy med de danske jernbaner monteret på bisserne? Det tror jeg nok…
  Tager ofte mig selv i liiiige at gå rundt og kaste blikke på drengenes tænder – har dog ikke haft målebåndet fremme… meeeeen, kan jo stadig nå det.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, foxy er ikke lige det man tænker om et togskinnegebis – særligt ikke, hvis du var en af dem der valgte de farvede elastikker?

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Aaaahahahaha. Jeg er så GAMMEL at der kun var EN farve elastikker dengang. Fuck.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Shit, du er gammel, så 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Krokodillebid – dén var ny. Selv fik jeg diagnosen Saksebid og måtte gang på gang forsikre min tandlæge om, at jeg ikke led af den voldsomme hovedpine, hun mente, jeg måtte gøre. Ganebøjle, togskinner og nakketræk (sidstnævnte dog kun om natten – indtil jeg smed det væk i arrigskab før fuldført behandling) var også en del af min barn-/ungdom. Har stadig temmelig stort overbid, men (stadig) ingen hovedpine. Og jeg priser mig den dag i dag lykkelig for, at jeg satte hælene i og nægtede at få brækket min kæbe op flere steder for at få rykket de nederste tænder længere frem.

  … skoletandlæger er sindssyge …!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja de er så! Skingrende sindssyge! Krokodillebidet dækkede over tænder i to rækker – det har krokodiller åbenbart…godt du valgte kæbebrudet fra – det lyder som endnu en (sindssyg) tandlæges idé.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

"Sygedag"