Børn med to års mellemrum

Give away – bekæmp lus!

Lus. Bare ordet giver billeder i hovedet, jeg helst vil være fri for. Stærkt efterfulgt af en kriblen og en krablen, som de fleste formentlig kender. I mit job kender jeg alt for godt til luseproblemet. Langt de fleste skolebørn får de uvelkomne husdyr på et eller andet tidspunkt. Nogle flere gange. Og andre mange. Hårdest går det typisk ud over pigernes lange, flagrende hår.

Kongen og Krabaten har ikke mødt en eneste lus endnu. Heldigvis. Gemalen har vist prøvet det en enkelt gang for ca. hunrede år siden, og jeg selv havde “fornøjelsen” som voksen. Præcis. Hvad fanden sker der for det?! At have lus som 26-årig. En lille, venlig hilsen fra børnene i indskolingen, som konsekvent sidder klinet op ad mig til morgensang. Og sådan lærte jeg den gyldne regel: Sæt altid dit hår op, så snart der er mindre børn i nærheden. Overvej også sikkerhedsafstand.

Er du ikke til opsat hår og sikkerhedsafstand, eller er det ganske enkelt ikke nok/en mulighed, så introducerede www.linicin.dk mig for et smart koncept. En forebyggelsesspray, som gennem en svag, neutral duft får lusene til at finde andre ofre i op til syv timer. Nok til, at man kan være lusebeskyttet i skoletiden. Derudover producerer firmaet også en luseshampoo og solution, som på henholdsvis 10 og 15 min. slår lus og æg ihjel. Produkterne er fri for parfume, parabener og pesticider, og kan købes på apoteket. Solutionen er endda så mild, at den kan bruges af børn ned til 6 mdr., gravide og ammende. På www.linicin.dk kan du også tjekke en smart “luseradar”, og se, hvor i landet der formodes at være risiko for luseangreb. Og i hvor høj grad.

Jeg har fået mulighed for at udlodde to “lusekit”, bestående af en forebyggelsesspray, en shampoo og en solution. I den forbindelse vil jeg blive glad for, hvis du vil følge mig via Bloglovin’, og derudover skal du smide en kommentar i kommentarfeltet. Husk, mailadresse.
De to vindere trækkes på søndag.

Klar – parat – luseangreb – START!

iStock_lus_400x250

3

 • Katrine Bøg

  Jeg vil gene vinde 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min største frygt ved at ungen snart starter i vuggestue, er lus. Jeg har meget langt hår og de hænger VIRKELIGT bare ved når de først har fundet vej frem til mit hår! Sindssygt belastende!

  Så det ville da være en fantastisk ting at vinde, vi krydser fingre herhjemme 😀

  Amira_Resic(a)hotmail.com

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jannie

  Årh, med to børnehavetøser kan jeg godt regne ud, hvad der venter.. et survival kit vil sikkert blive brugt til sidste dråbe!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Børn med to års mellemrum