Businessbørn er so last year!

Om at hedde “rod” til mellemnavn

Her i huset arbejder vi på at rode mindre. Det er svært. Meget svært. Vi bruger oceaner af tid på at rydde op. Tit overvejer jeg, om huset er beboet af et rodemonster, som dukker frem i løbet af natten og dækker gulvet med LEGO og biler. Og rester fra gårsdagens aftensmåltid. Løbetøj, reklamer og køkkenredskaber. Hos rodemonsteret er der no limits.

Rod har altid været mit problem. Som barn rodede jeg så meget, at mine forældre, efter gentagne “advarsler”, samlede to sorte sække med legetøj fra gulvet og gemte væk. Har sikkert sagt noget i stil med, at jeg kunne få det igen, hvis jeg begyndte at rydde op. Nogle dage efter kom legetøjet på magisk vis tilbage. I hvert fald halvdelen af det. Sækken med yndlingsdukken havnede nemlig på lossepladsen. Det er, hvad der kan ske, når man forveksler en sort affaldssæk med en anden. Desværre udeblev effekten. Fortrød mit rod, dengang jeg trådte i en hundelort, mine forældres hund havde plantet mellem det.

Kongen har også en ting med rod. Det bedste han ved er, at slæbe skamlen ind på værelset, og tømme hvert rum i Ikea-reolen. Som i, kaste lortet ned på gulvet. Så står han og nynner og synger i mens. Det lyder så hyggeligt, at vi aldrig får sagt noget, før det er for sent. Fortryder det altid, når jeg efterfølgende kaster tingene tilbage på reolen. Alene, som oftest. Gemalen er mere typen, der laver organiseret rod. Det går ud på, at samle ting i stakke og bunker, og placere det på alle plane overflader. Og bruge bestemte stole i stuen til at aflægge tøj, og bestemte hjørner i køkkenet til værktøj og skruer. Organiseret rod eller kaotisk rod, det er sådan set lige træls. En tidsrøver, på linje med Facebook.

Og så var det også, at vi var dem, der sagde, at vi ikke ville rode i 2013. Eller i hvert fald, rode mindre. Derfor kan jeg lige nu næsten ikke se den bunke med løbetøj, der ligger på badeværelset, og mikset af handsker, hovedtelefoner, nøgler og sko i gangen. Kuk, kuk, hvor er I?!

Og hvem hulen har smidt den her i min stue?!

12

 • Åh så rammende! Jeg kender det alt for godt 🙂 Ville ønske jeg var minimalistisk og bedre til at rydde op lige med det samme, men det ligger bare. Og ligger lidt mere. Og hver gang jeg smider en sæk ud, så er der pludselig købt ligesåmeget ind. Er seriøst bange for min mand melder os til et eller andet hoarders-program…

  – og hvornår er det lige at børn lærer at rydde op??

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, hvornår lærer børn lige at rydde op?! Hvis Kongen og Krabaten bliver lige så slemme, som jeg er, så går det helt galt. Du er heldig, at du i det mindste kan finde ud af at smide ud, i ny og næ. Det kan jeg slet ikke. Men ved jo aldrig om det skal bruges engang, tænker jeg altid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Kender det så godt, selvom jeg personligt er ekspert i organiseret rod! Jeg ligger bunker med bøger og papir overalt hvor jeg kommer frem 😉 Og smider tøj på stolene og i sofaen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Det er så nemt at smide tingene af rundt omkring, og samtidig så hamrende træls, når det skal ryddes op igen 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er den organiserende roder, der roder i bunker, men også ofte smider ting ud. Det viser sig altid, at det jeg har smidt ud netop skal bruges en uge efter til noget vigtigt, selvom det har stået ubrugt i måneder/år/århundreder. Som modpol har vi derfor kæreste som er samler..

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Præcis! Det siger jeg også altid til min mand, når han vil have mig til at smide noget ud – at man garanteret snart får brug for det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Pernille

  Åh ja. Kender det godt. Men blev da lidt opmuntret da jeg læste denne artikel: http://www.business.dk/det-er-ok-vaere-et-rodehoved

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Tak for linket. Det vil jeg tage til mig, for ja, uorden er i orden! For fremtiden vil jeg altid henvise til artiklen. Altid.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Sikke noget rod… 😉 Mon ikke vi allesammen bøvler med rod, på det ene eller det andet niveau? Ting kommer og går, der er bare en tendens til, at de kommer hurtigere end de går.
  Kender du http://www.farvelrod.dk? Her er der hjælp at hente! Både på den korte og den lange rodebane.
  God fornøjelse.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Tak for link. Det kan være jeg skal smutte forbi der og se om der er håb forude 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Nøj, hvor jeg kender det.

  Som barn var der en sti på mit værelse – fra døren, forbi skrivebordet og over til min seng. Min mor opgav på et tidspunkt at få mig til at rydde op og holde orden, og ignorede efterhånden bare mit værelse, når hun gik resten af huset igennem lørdag formiddag. Så blev støvsugeren placeret foran min dør, og så måtte jeg enten gøre plads til, at der kunne støvsuges (og gøre det selv) eller stille støvsugren på plads i skabet…

  Men altså, selvom jeg stadig er et rodehovede, og jeg ALDRIG bliver lige så stort et ordensmenneske, som min mor, så har jeg da fået ret meget styr på det efterhånden, og mener det er ganske forsvarligt at opdrætte et barn i mit hjem. Det er faktisk hendes værelse, der roder mest hjemme hos os – og det har jeg på forhånd opgivet at holde styr på.. 😉
  Det er egentlig kun et problem, når jeg ikke kan finde det, jeg skal bruge, og så får det lige en tur (indtil jeg har fundet det…. :P)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Haha, det lyder også til at du var et ret ekstremt rodehoved som barn. Mine forældre nåede (desværre) aldrig dertil, hvor de opgav håbet. Der er jeg tilgengæld allerede nået til, på min to-årige søns værelse. Smider bare det hele i én uorden ned i tilfældige kasser. Ude af øje, ude af sind!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Businessbørn er so last year!