Vi elsker fødselsdage!

Farvelære

Kongen elsker sin børnehave. Det gør vi sådan set også. Børnene er søde, pædagogerne er anerkendende, fagligt dygtige og engagerede, og den ligger tæt på (Krabaten går til gengæld i vuggestue i en anden by, så vildt meget får vi ikke ud af det, men alligevel…).

Ofte deler Kongen ud af den viden han har erhvervet sig som børnehavedreng. Da vi legede med noget “samle-dims” i dag lød det således: “Mor! Det her er en pigefarve, ik’!? (Rød). Mit hurtige svar blev noget i stil med, at der ikke er noget, der hedder “pigefarver”. “Jamen, det siger X i børnehaven!”, svarede han. “Det kan godt være, men det er altså ikke rigtigt”. I munden var en smøre også klar omkring, at der er noget, der hedder varme og kolde farver, grundfarver, primærfarver, tertiære farver osv., men ikke “drenge- og pigefarver”, og at jeg sådan set er billedkunstlærer og dermed ved bedst. Også noget med, at jeg kommer verbalt efter de skyldige næste gang jeg ser dem. Så vidt nåede jeg dog ikke. Men skal vi ikke bare aftale, at rød er rød, og at man ikke kan lide rød bedre/har mere ret til at gå med rød, hvis man er pige? Tak. Og så fremdeles resten af farvepaletten rundt.

2

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Vi elsker fødselsdage!