Lad dog være med at få børn!

Facebook og opdateringer

Mit forhold til Facebook består af lige dele had og kærlighed. Kærlighed fordi, jeg er nysgerrig, har et sygt behov for at være i kontakt og fordi det er et medie, der står godt til et liv i kvikt tempo – i løbet af no time kan man “anerkende” fem venner gennem likes og lade sig opdatere på, hvad alle ens 300 nære, nære kontakter laver. Sågar spiser. Hvad der lever inde i deres maver. Eller netop lige er kommet ud.

Hadet består i spilinvitationer en masse, som jeg ikke kan finde ud af at blokere. Ok, helt ærligt har jeg heller ikke forsøgt. Men nej, jeg skal ikke opdrætte små dyr eller samle diamanter. Ligesom jeg heller ikke skal “prøve fødselsdage”. Min største udfordring ligger dog i at forsøge at holde tæerne strakte, når jeg læser statusopdateringer i stil med:

1: “Utroligt man bare ikke kan stole på folk” eller “snøft” – jamen, hvad er egentlig meningen?

2: “Elsker bare min  familie/mit barn/mine venner (hjerte, hjerte, hjerte)…bla..bla..bla….smukke, dejlige, fantastiske…(hjerte, hjerte, hjerte)” – jamen, gør alle ikke (forhåbentlig) det? Hvori består det interessante/underholdende? Det lugter lidt af behov for lykkelig selviscenesættelse og overdreven brug af tyl og flødeskum.

3: “Jeg skal til Hawaii i to dage” – jamen, jeg forstår bare ikke idéen i, at kvinder skal skrive såkaldt “hemmelige” opdateringer, hvis mening er at sætte fokus på f.eks. brystkræft. Forsvandt fokusset ikke lidt sammen med ordet “hemmelig”???

Ved nærmere eftertanke, er mit største problem i forholdet mellem Facebook og jeg nok, at det er den bedste overspringshandling jeg – ind til videre – har mødt. Og at det efterhånden kan være en udfordring at skulle vente på noget i fem min., uden at mærke pegefingerens trang til at finde F’et. Hvad blev der af det med at kede sig???

IMG_2144[1]Uden for kontekst.

8

 • Bare så træls at vente på folk sms-er tilbage…. I ved hvem I er! Jo jo, den Facebook opdatering ses skam – mest hos de over 40årige! Endnu engang super indlæg med oplæg til debat;) hi hi

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Tak 🙂 Har ikke lagt mærke til aldersfordelingen ved den type opdateringer endnu, men vil begynde på det 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke med bloggens fødselsdag! Jeg ved faktisk ikke engang, hvornår min har fødselsdag?!? Det må jeg vist liiiige få tjekket op på 😉 Startede, da Badutten var lille, så det må vel snart være et par år efterhånden 🙂

  Og mht. facebook: I hear you!! Åh gud, hvor jeg HADER opdateringer, som lægger op til, at folk skal spørge ind til det (og mange falder i): “Suk! HADER bare mig selv lige nu”, “Nu tror jeg vist lige, jeg skal tælle til 10!”, “Hvor er der bare mange idioter i verden!” (og så svares der altid: “Hvad sker der, søde?”) osv. osv. osv.! Er faktisk enig i alle punkterne. Når Hr. Arbejdsom (som pure nægter at oprette en facebookprofil – altså HALLO, hvordan skal jeg så skrive, hvem jeg er i et forhold med? ;P) vil vide, hvorfor jeg gider at have facebook, når der er så mange ting, der er irriterende, så må svaret blive, at det er lidt ligesom et godt sladderblad, bare med folk, man kender – det er spændende og hyggeligt 😉 (Og somme tider ligegyldigt, men det må man jo tage med…)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Tusind tak. Det er vanvittigt så hurtigt det år er gået! Ja, uanset hvad, så er det altså ikke nemt at skille sig af med FB nu 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hørt hørt! Til det hele…

  Har forsøgt mig med FB-afvænning og det er jo utroligt så meget tid man pludselig har til… nå ja. ALT.

  Første skridt: Stop synkronisering med Facebook på telefonen.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Du har ret – jeg burde få fjernet det lort fra min mobil 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Spot on! Jeg har også et meget ambivalent forhold til FB, men kan ikke rigtig få mig selv til at melde mig helt ud af det. Nogle gange er der interessante statusopdateringer, andre gange er det blot fine, men lidt tynde udspil og til tider bliver jeg lynende irriteret. Men så er det jo, at jeg bare burde slette min profil og det er åbenbart mere end vanskeligt at gøre. Vil jo heller ikke gå glip af noget:-)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Nemlig – enhver kvindes frygt: At man ikke vil gå glip af noget!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lad dog være med at få børn!