Lettelsens suk

Brok, pip, gok og sms

Jeg læste en dag, at unge mennesker (what?! det skrev jeg bare ikke…) får stress af sms’er og i det hele taget det “online” liv. Der stod, at de unge forventer et svar på en sms indenfor 5 min. FEM MINUTTER! Det betyder, at mange konstant veksler mellem at være tilstede og i gang med en aktivitet, kontra at læse/tage stilling/svare på en besked. Og det giver stress.

Jeg er klart for gammel til at kræve svar indenfor fem min. Jeg svarer også sjældent så hurtigt, og kun hvis jeg alligevel sidder med mobilen i hånden. Men én ting giver mig alligevel – som Manden ville sige det – lange løg og hjertebanken, og det er situationer, hvor folk svarer flere dage efter. Alt efter sms’ens karakter, selvfølgelig. Jeg er med på, at vil man have svar med det samme, kan man ringe. Er man oldschool og tålmodig, kan man sende et brev. Kan man vente, og har lidt mere på hjerte, er der e-mails. Men det fantastiske ved sms’ens væsen er netop, at man relativt hurtigt kan kommunikere, uden det kræver det helt vilde. Og lige præcis derfor, fordi det ikke kræver det helt vilde, kan man ikke sidde en sms helt overhøring, hvis det omhandler en eventuel aftale. Niks, nul putte, ikke en mulighed.

I de situationer, sætter min hjerne gang i en større tankerække, som starter ved en eventuel tilskadekommen, runder irritation over, at al anden planlægning går på standby og slutter med et: “Jamen, er vi nu slet ikke venner mere!?”. Jeg bruger en helvedes masse energi på at tøjle tanker og lige præcis derfor, kunne det være så fint, hvis man (du, I..) gad at svare på sms’er, som er relevante at svare på, indenfor en overskuelig fremtid. Hvis overskuddet er til det, kan man (du, I…) eventuelt også tænke over begreberne sprogbrug, høflighed og Løgstrups fine tanke om, at “vi holder en flig af den andens liv i vore hænder”. Særligt, det sidste faktisk. Ham Løgstrup har klart fat i noget klogt, der.

Brok, pip, gok herfra.

Og så lige lidt billedspam, fordi jeg er elendig til at sætte billeder ind normalt (er som sagt Insta-holic for tiden 🙂

IMG_1205 IMG_1186 IMG_1176 IMG_1201 IMG_1087 IMG_1086

 

2

 • De tanker kender jeg alt for godt. Men der skal også næsten intet til at få mig til at tænke at folk ikke kan lide mig mere. Jeg er dog blevet lidt bedre til at klare manglende sms-svar efter jeg har fået så mange børn at jeg ofte ser en sms, men ikke har tid til at svare lige med det samme, og derfor glemmer den i kortere eller længere tid.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Det er rigtigt, at det med at få børn, giver en større forståelse i forhold til den slags.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Lettelsens suk