Status pt.

Frit fra leveren

Kongen er et snakkende vandfald. Det er sjovt, det er det. Men det er også lidt skræmmende. I går udbrød han både “av, for fanden!” og “oh my God!” og det ved man jo godt, hvor kommer fra. Det er selvfølgelig ikke mig. Det er fint, at han efterhånden har lært at sige så meget. Som dansklærer er jeg vild med varieret sprogbrug. Den finesse han nu skal lære er, hvornår man siger hvad. Det er f.eks. ikke passende at sige (mens man snerrer…): “Der er ikke plads til dig!” til ung, forsigtig pige i køen i Bilka. Eller: “Han er tyk!” til, ja, ret tyk mand i svømmehal. Var heller ikke helt vild med det, meget sigende, blik han sendte mig i går, mens han kiggede på mit forsøg på en ny tøjsammensætning og sagde: “Hvad er det?! Aaaarj…”. Jeg siger nu til mig selv, at man ikke nødvendigvis hører sandheden fra børn, mens jeg sidder og føler mig mærkelig i mit tøj, og overvejer om ikke også mødregruppen kiggede ekstra meget på mig i dag….

4

 • Fra børn skal man høre sine egne vendinger gentaget igen og igen. Det går pludselig op for én, hvor meget man siger bestemte ting. Måske han bliver stylist! Totalt ligestilling på en kampdag!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Årh ja, sådan havde jeg ikke set på det. Han bliver måske den nye Daniel Skjern (har næsten lige set Matador… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hihi, han er sjov 🙂
  Man får indimellem en lille “opvågning” omkring, hvad man egentlig selv render rundt og siger (uden at tænke over det) når poderne sådan rigtigt begynder at snakke.
  Og det bliver kun værre fremover. Silje er utroligt bevist om, når jeg bander, skælder ud på de andre trafikanter, eller kommer til at sige noget mindre pænt om folk. Og jeg ved jo godt, at man skal vare sin mund – især når der er børn tilstede, men nogle gange så ryger det bare ud af munden på mig.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, og man har jo ikke lyst til at lære sit barn, at det er ok at smide kommentarer om andre menneskers udseende for eksempel – men det kan dæleme være svært, nogen gange…

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Status pt.