Ting i mit hus

Udspekuleret suttejagt

Børn er ikke i stand til at være udspekulerede før de når 12-13.års alderen. Det læste jeg engang. Jeg tror ikke på det. Overhovedet. Kongen er ved at nedtrappe sin sut-afhængighed, og får derfor at vide – når han beder om at få en sut – at han kan få alle de sutter han vil, når han skal sove. Lige præcis derfor havde jeg i dag en Konge med hovedet på skrå og store mørke øjne, som sagde:

Kongen: Mig skal sove!

Jeg: Nej, det skal du ikke.

Kongen: Mig er meget træt!

Jeg: Det ser ikke sådan ud.

Kongen: Det er nat.

Jeg: Nej, det er eftermiddag.

Kongen: Det er MEGET nat.

Jeg: Skal vi lege med LEGO?

Kongen: Det er MEGET mørkt!

Og han blev ved. Hoppede og vred sig, forsøgte at kravle op i tremmesengen og udstak ordrer om, at han skulle op i sengen og sove, og at jeg derefter skulle smutte ud af hans værelse. Jo tak. Det værste er, at det virkede. At han 10 min. senere sad i sin seng, omgivet af sutter og strålede. Garanteret lavede den konklusion, at hans mor var dum nok til at tro på, at han var træt. Eller, at det hjælper at plage. I mens tog jeg “reglen” om, at børn aldrig må være i deres seng, med mindre de skal sove, op til revision. Besluttede, at dum regel = sløjfet regel. Og sutterne? Det er en anden snak.

Gæt i øvrigt hvem der hentede Kongen i dag med Krabaten i bæresele!? Jep, jeeeep!

8

 • Sutteløse dage! Det er ambitiøst. Herhjemme er sutten nærmest groet fast og det tror jeg den får lov til til tre (altså fordi jeg ikke tør andet). Kender ikke reglen med kun at sove i sengen – for den to-årige er sengen en hule, en trampolin, en stol. Og godt gået med bæreselehentning – på det punkt er jeg gået i hi og lader kæreste gøre det (men ikke uden dårlig samvittighed)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Det er (meget) ambitiøst, og heller ikke noget vi håndhæver 100 %. Det kommer lidt an på humør og stemning 🙂 Har i flere bøger læst, at børn ikke skal lave andet i deres seng, end at sove. Så skulle de efter sigende ikke kunnet finde ud af at sove der. Bullshit.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Da Johannes nåede en vis alder og sutten skulle lidt på retræte, så blev det til at han havde sin sut i sengen – uanset tidspunkt. Specielt når han kom hjem fra vuggestue, kunne han godt have brug for en lille pause, og så sad han i sin seng med sine sutter, bøger og bamser og hyggede sig, nogle gange helt op til en halv time. I starten af jeg meget imod det. Også fordi, når han kom hjem ville JEG gerne lege og være sammen, men jeg måtte nok indse, at han bare ville slappe af. Og når jeg nu havde lavet sutteregler, ja så blev det i hans seng i hans eget tempo. Og det fungerede rigtig godt.

  Vi skal også se at få gjort noget med Villums suttevaner, men denne gang er sengen på 1. sal og ikke i værelset ved siden af køkkenet. Så denne gang må jeg finde på noget andet.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Det lyder som en god idé. Kongen beder meget om at komme op i sin seng om eftermiddagen. Har også givet ham lov – så sidder han med sutter og læser bøger eller synger. Det ser så hyggeligt ud, at jeg er helt ærgerlig over, at jeg ikke kan sidde der også.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • He he, det tror jeg heller ikke på. Små børn kan sagtens være herligt udspekulerede 🙂 Har (næsten) ingen gode råd til sutte-afvænning. Gjorde faktisk omvendt med Donnaen i sin tid. Hun slap nat-sutten, før hun afleverede ulvetime-sutten. Og så bestak jeg hende iøvrigt.

  Flot start på 2013 med afhentning af Konge med Krabat i bæresele!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Og det er lige præcis det – de gør det på en herlig måde, som gør, at det er pokkers svært, ikke at komme til at grine 🙂 Bestikkelse, skal man ikke være for fin til at gøre brug af!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mindstemanden slap sutten da han var 10 måneder så ingen gode råd derfra men prinsessepigen var tre. Hende bestak vi (jeg synes bestikkelse virker så fint i mange henseender:) og hang sutten på et suttetræ i en legepark vi tit kommer i:) Vi ventede til hun var klar. Om de er 2 eller 3 år eller ældre betyder efter min meningen ikke så meget bare de er klar. egentlig er det jo op til den enkelte, hvad man gerne vil sine børn:) Din lille konge er klog og gu’ er børn udspekuleret, hi hi… Mine er i hvert fald!! Lyder hyggeligt med bæresele og afhentning af kongen:)

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Wow, hvor sejt, i en alder af 10 måneder! Ja, det handler i den grad om, at de skal være klar. Kongen er stadig så lille, at vi ikke intensivt er i gang med at tage sutten fra ham – vi prøver bare at trappe ned, og lære ham, at den kun skal bruges, når han skal sove…Det var en rigtig hyggelig afhentning, og jeg er en meget lettet mor lige nu!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Ting i mit hus