Spaghettiarme forever

Huse fra 60’erne er sjove

Gemalen og jeg er ikke håndværkere. Vi har heller ingen håndværksmæssige evner. Vi har til gengæld et hus fra 60’erne, som vi af og til “retter op” på. Sjovt nok, sker der altid det, at det vi vurderer som værende små projekter, ender med at være store projekter. Da vi flyttede ind, var huset klistret til med sindssyg strukturmaling. “Det sliber vi da bare af!”. Det gjorde vi så ikke, for det kunne lortet ikke. Gemalen lærte til gengæld hver en krog i huset at kende, da han spartlede skidtet væk. Nu har vores vægge et rustikt look, og det er sikkert også bedre end den glatte overflade, han forsøgte at lave. “Vi sliber da bare lige gulvene!”. Det gjorde vi så heller ikke, nej. Min lille mor hang i hælene på en vanvidsmaskine, som ridsede gulvet op i kanterne, og derfor også kan betegnes som “rustikt”. Til gengæld blev vi ikke sure, da Kongen tegnede en fed blå streg hen over det. “Vi sætter da bare lige nye toiletmøbler ind!”. Det gjorde vi så ikke, nej. For da Gemalen forsøgte på det, gik strømmen i hele hytten, og en elektriker kunne fortælle om ulovlige elinstallationer for 50.000 kr. Thank God, for fornuftig mand og ejerskifteforsikring! “Vi skifter da bare lige dørene i huset!”. Det gjorde vi så ikke, nej. Vi lærte i stedet, at et gammelt hus, ikke følger standardmålene i dag, og at det vi troede var, at løfte en dør af, og sætte en ny på, i stedet var: Skære døre til, hive karme og gerigter af og banke nyt op. Gemalen håbede han selv kunne fikse det. Det har han håbet på i 4 mdr.. For et par dage siden gav han op, og en tømrer er nu sat på opgaven. Hvad bliver det næste?! Hurra, for husoverraskelser!

“Vi tager da bare lige døren af, og sætter en ny på….”

 

8

 • Vi har lige købt et hus fra 30’erne, jeg tør ikke tænke på hvis vi en dag skal fikse noget… Heldigvis tror min mand ikke, at han kan noget med værktøj (seriøst, han hænger ikke engang hylder op!).
  Så vi får først ordnet noget når vi har råd til at betale fagfolk (aldrig)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Hvorfor er håndværkere også så dyre?! Vi skal have isoleret i denne måned – 18.000, tji ting! Gaaab, hvor er vi kedelige, at bruge penge på det!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • …men isolering, det er da ikke sådan en rigtig udgift, vel? Det er mere en investering som man får igen i lavere varmeregning.
   Sådan ville jeg i hvert fald vælge at se på det, den lyse side…

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Du har ret…det er en investering. Men der går lige en 4-5 år før pengene er tjent ind igen. Og så er det bare gabende kedelige penge at bruge…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg synes, det lyder rigtigt hyggeligt med sådan et gammelt hus. Måske det ville være lidt mere hyggeligt, hvis man selv havde evnerne til at sætte det i stand, eller kender nogen, der er gode til den slags.

  Jeg har ingen anelse om, om jeg har de evner – har altid boet til leje. Men uh, hvor ville jeg gerne, at jeg havde råd til at købe et hus, når jeg flytter her i foråret. Og så ville det også et 60’er hus, jeg ville købe. Tror det er fordi, jeg er opvokset i sådan et hus – det er bare så hjemligt og trygt 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Krydser fingre for, at du får dig sådan et hus på et tidspunkt, for ja, det er hamrende hyggeligt – arbejdet til trods 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Huse fra 60’erne er nemlig rigtig sjove, ja. Og præcis af samme årsag som den, du beskriver, lever vi stadig med vores brune brune teakdøre, der skriger til himlen efter at blive skiftet. Og venter på, at vi gider (=får tid til) at male dem hvide. Fordi vi ikke gider det der karme- og gerigter-noget.

  Jeg kan i øvrigt føje til listen over “sjove” ting fra 60’er-huse, at der er mystiskemystiske fliser under de nyere, hvide fliser, der er gået i stykker. Som man heller ikke bare lige kan mørtle til. Og pudsen under den sindssyge hessian (ingen strukturmaling her, men hessian er pænt deroppead, når det kommer til irriterende vægbeklædning) kunne lige så godt være mel, så meget støver det, når man vover at kigge efter.

  Kan godt blive ved, hvis det er. Der er også noget kloakering, der er ‘sjovt’. Og noget rørføring, det kræver en Uri Geller at rette ud. Men jeg tror bare, jeg stopper her. Med en bemærkning om, at jeg faktisk er helt glad for vores lille 60’er-hytte på trods af alle dens quirks 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Men overraskelser til trods, så holder jeg på, at vi har huse med meget mere charme end et nybyggerhus! Vi sleb og malede faktisk vores døre da vi flyttede ind, men det blev aldrig pænt…måske I er heldige at jeres bliver det. Jeg krydser fingre 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Spaghettiarme forever