Hvor svært kan det være...

Ammeflæsk og trendy kål

Ammeflæsk er der muligvis af positive årsager, men jeg er ikke fan af mit. Slet ikke. Gemalen har sympatiflæsk. Det kom i løbet af min graviditet med Kongen, og er aldrig helt forsvundet. 14 ekstra kg (!!!), hvoraf han mangler at smide 7. Med Krabaten tog jeg næsten 20 kg på. Om ca. 6 kg, er jeg glad og tilfreds igen. Måske også før. Tallet betyder ikke det store, men mere fordelingen af det. Man behøver ikke kunne sætte en kop på min hofte, eller være nødt til have ballerne i en påspændt cykelanhænger, for at undgå, at de slæber hen af jorden. Overdrivelse fremmer forståelsen.

Det svære er, at vi begge har solgt vore sjæle til det store kagemonster. Til chokoladen, kakaoen og Nutellaen. Vi har svejset ordet “hygge” sammen med “har vi noget lækkert!?”. Til nytår besluttede vi os for, at tage os sammen. At hjælpe hinanden med de sidste svære kilo. Opskriften er simpel: Vi skal forsøge, at spise usundt i “normale” mængder. Slut med at bage en kage og dele den i to. Slut med at tænke: “Vi æder rup og stup, så det er ude af hytten, og SÅ tager vi os sammen!”. Slut med sukkerchok.

Status er, at vi er kommet forbavsende godt fra start. Vi kan (næsten) finde ud af, at beherske os. Bortset fra i dag. Så snart gæsterne var ude af døren, hang vi i resterne af kagen. Det positive er, at vi ikke spiste til sidste bid. Kun næsten. Til aftensmad spiser vi egentlig altid sundt, men vi har alligevel rykket sundheden op på et andet plan nu. Vi laver stort set kun retter fra TV2’s GO kur. Nemt og lækkert. Synes jeg. Gemalen synes, der er for meget kål. At Bitz er besat af kål, skyr og soya. Læste i dag, at kål er blevet en trendy spise. Det glæder mig, at jeg kan være trendy med min kål, når ikke jeg kan det med mit tøj.

Fra de glade sukkerdage. I miss you.

20

 • Godt gået:)

  Jeg tæller kalorier og det virker men er da også pænt træls sommetider men er det eneste der rigtig virker for mig…. (har sclerose så kan ikke løbe det af mig når benene ikke virker som de skal:)

  http://blog.multipelsklerose.dk/

  http://hvisvindenvender.blogspot.dk/

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Synes kalorietællere er seje, men har simpelthen ikke disciplin nok til det (eller matematiske evner!).

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Det tog sgu også lang tid at vænne mig til men da jeg opdagede det virker blev det lidt nemmere:)

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, så forstår jeg godt du blev motiveret.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Åh ja, hvem kender ikke det der med ‘vi spiser lige det hele, og så tager vi os sammen i morgen’ ? Vi gør i hvert fald 😉 Jeg synes, det er fint, du kan være trendy med din kål. Kål er der desværre ikke megen afsætning på her i familien.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Prøv med spidskål! Jeg er selv positivt overrasket. Vi prøvede det i wraps forleden. Med gulerødder og vendt i citron, salt og peber. Mums, synes jeg. Manden endte med rugbrød i stedet 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Uha, kål… Der er jeg altså med din mand – det kan man alt for hurtigt få alt for meget af.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Han får ikke at vide, at andre har det som ham. Jeg punker ham med sætningen: “Kål er trendy” i stedet!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg tror jeg skal et smut forbi den der GO kur. Jeg har nemlig også store planer om at manden skal smide sine sympatikilo, og han er heldigvis med på den 🙂 Han er så nærmest besat af kål – især hvidkål – så her kæmper vi lidt med kålmave 😉 /Maria

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Er din mand vild med kål, så vil han ELSKE GO kuren. Der indgår praktisk talt kål i alle retterne. Jeg synes det er lækkert – og følger man kurens opskrifter til døgnets øvrige måltider, er det meget effektivt. Det gør vi så ikke…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er godt nok heller ikke nemt – kender det ALT for godt desværre :/

  Dejligt du har kigget forbi min blog, kan se vi har en masse til fælles – og nu, da vi venter dreng nummer tre, skorter det ikke på tankeløse kommentarer 🙁

  Jeg har tilføjet dig på bloglovin’ for noget tid siden, så følger trofast med – og vil se, om jeg kan blive bedre til at kommentere 😉

  Ha’ en dejlig aften!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Tak, for din kommentar. Og ja, tror også vi har en del tilfælles. En ting, har jeg ikke helt fået fat i (ved ikke om det er hemmeligt), men hvor i landet er du fra? Du er også kommet på min Bloglovin’ liste 🙂 Også dejlig aften til dig – måske med kål!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Har ikke nævnt det på bloggen, men du må gerne vide det 😉 Er fra Aalborg. En af mine bedste veninder tog til Odense for at læse for år tilbage og LOVEDE at komme hjem igen, men har nu mand og to børn dernede og er i gang med sin ph.d…så er med jævne mellemrum på Fyns land 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Aalborg – det havde jeg ikke gættet. Synes stort set alle bloggere bor i KBH eller Århus. Støder faktisk aldrig ind i nogen fra Fyn..Hihi, hvor fint med din veninde. Den kærlighed, den kærlighed 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Og P.S., nej ikke kål…spiser efter lystprincippet pt., magter ikke andet med to små drenge og en i maven 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   At være gravid er den bedste undskyldning for, at æde i gennem. Gerne chokolade og gerne store mængder. Det var den kostplan jeg selv benyttede mig af!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg kan slet ikke det der med at følge en kur. Så hatten af for at I gør det 😉 men jeg prøver at bruge sund fornuft og skære det usunde ud af hverdagen. Men mangler stadig at smide de ekstra 2 kilo jeg tog på i december… øv altså.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Vi følger heller ikke kuren – kun aftensmadsmåltiderne (som oftest…). MEGA øv, til 2 decemberkilo. Men svært at undgå, med alle de fristelser – og man vil jo heller ikke være uhøflig 😉

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Synes faktisk at der er mange lækre (???) ting i Go’Kur. Og kål er OK. Det skal bare laves på den gode måde…er ret vild med grønkål – med gedeost, pinjekerner, etc. Grønkål er godt til alt! (jeg lyder syg kan jeg godt høre!).

  Der hvor jeg tilgengæld ikke fatter kål er hos blomsterhandleren. Ved ikke om det er kommet til Fyn, men i Kbh kan man i Indre by, Østerbro og Hellerup i hvert fald køb kålhoveder med stilk hos blomsterhandleren. But why? Hvornår sætter vi broccoli i en fin vase og siger “nææh – du har dækket pænt op?”. I don’t get. Det er for meget kål!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Du har ret med kålen. Det skal bare laves korrekt. Jeg er ret vild med hvidkål og spidskål. Måske jeg også skulle kaste mig over grønkål…har faktisk ikke prøvet det endnu. Kål hos blomsterhandlere er nok for trendy for provinsen. Hov nej, jeg er før stødt på fænomenet i sammenplantninger. Jeg er ikke trendy nok til at vide noget om det, dog.

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Hvor svært kan det være...