Til: Pikansjos Hansen

Tålmodighed, please, bliv min ven!

Tålmodighed er en dyd og alt godt kommer til den der venter. Hvem der så end har fundet på det. Ventede ti min. på ekstremt langsom ekspedient og alt for grundig indpakning forleden. I et sådant tilfælde ejer jeg ingen tålmodighed – kan mærke pulsen stige og blodet piske. Var ved at gå i trods, men konsulterede den smule tålmodighed jeg har og blev stående. Med anstrengt blik og panderynke.

Kongen, derimod, er umådeligt tålmodig. Specielt når det gælder søde sager. Er der kage på bordet, sidder han troligt på Trip Trap’en og venter. Også selvom der først skal spises boller (det siger de voksne) og brygges kaffe. Går der for meget snak i den, indvender han med jævne mellemrum: “Mig ha’ kage!”, men det tager tid, før det bliver til: “MIG HA’ KAGE!”.

Gemalen er tålmodigheden selv. Når jeg er Fru Ubeslutsom eller spørger om det samme 1000 gange, er han ganske rolig. Selv den gang, jeg konsekvent glemte, hvor han arbejdede eller hvad hans to kolleger hed, var han rolig. Forklarede tålmodigt smøren igen. Kongen og Krabaten kan udfordre hans tålmodighed – ligesom jeg kan det – men tålmodigheden, den er han dus med!

Hvis følgende citater holder vand, har jeg et problem. Et seriøst problem. Så er jeg både dum og ikke i stand til at få hvad jeg vil – og utålmodig! ”Tålmodighed er visdommens ledsager.” Augustin (teolog og kirkefader, 354-430) og “Den, der kan være tålmodig, kan få, hvad han vil.”  Benjamin Franklin.  Gad godt vide, hvor meget sandhed der er i citaterne? Er det virkelig sådan, det hænger sammen?! Shit.

 

 

 

6

 • I så fald, er jeg mindst lige så fucked som dig. Er verdens mest utålmodige menneske…
  Dog var der er en klog person som en dag vendte begrebet lidt på hovedet for mig og sagde: Tål modig hed – kan vendes om og så bliver det pludselig til: Modet til at tåle… Og det gør mig en anelse stærkere i de situationer, for jeg vil hellere være modig – end tålmodig. Gav det mening?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Det giver bestemt mening. Og hey, jeg vil da også hellere være modig end tålmodig – der er dog stadig et stykke vej, tror jeg 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg er MEGET vis – men ikke altid lige tålmodig, så… 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Så passer citatet ikke – YES, det er jeg glad for at høre!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg har været hende ekspedienten engang. Julejob i farmands butik. Alt for ung, kejtet og grundig. Hold op der var mange panderynker på folk, som bare blev dybere og dybere, mens jeg kampsvedte. Min tålmodighed bliver til gengæld udfordret til jeg næsten eksploderer, når jeg skal putte. Barnet vil aldrig sove, når jeg prøver, men kæreste med den store tålmodighed skal bare kigge på barnet så sover det. Så kommer det gode alligevel til den der venter.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Og det er bare heller ikke sjovt at være den ekspedient. Har faktisk også selv prøvet det, så burde have vidst bedre end panderynken. I den købmand jeg arbejdede i, var der også ostedisk. DET krævede køens tålmodighed når jeg stod med kunder som skulle smage, tage stilling, have osten vejet og pakket ind…Øj, hvor jeg hadede det. Kan nikke genkendende til putteproblemet her – det er bare ikke fair!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Til: Pikansjos Hansen