14 dages skældud

Hybris og Nemesis

I dag sluttede gemalens barsel. 14 dage er fløjet af sted og gentagne gange har tanken “ha! Hvem sagde det var hårdt med to små i huset!?” strejfet mig. Bagerst i hukommelsen står min gamle old-lærer nu og gnægger “Hybris og Nemesis”, og det er sådan set fint nok, for så lærte jeg det. At en ting er at være to til to. Noget helt, helt andet er at være en til to, hvoraf de to til tider er berettiget til double-up.

Og så er han ikke engang startet fuld tid endnu. Chefen forbarmede sig over kejsersnitsramt og ikke-løftende nybagt mor, og jeg “slipper” dermed for afhentningscirkusset. Til gengæld, og så på den aller første dag i det, næsten, virkelige liv, var der efterfølgende møde til kl. 20. Som i, “mener du, at jeg SELV skal sørge for aftensmad OG putning af Kongen? OG amme i mens, samt undgå løft!?”. Og ja, det mente han.

Krabaten lagde ud i fin stil og tog en blunder. Her lykkedes det Kongen og jeg at læse en bog og hygge i sofaen, og alt var som i “gamle dage”, inden han begyndte at “straffe mig” for graviditetens nedgradering af min underholdningsværdi. Her tænkte jeg stadig: “Ha, hvor er det nemt med to små børn!”. Så vågnede Krabaten og skulle ammes, og så fortrød jeg inderligt, at den tanke nogensinde havde strejfet mig.

I et splitsekund var Kongen oppe på køkkenbordet, og kravlede målrettet over mod knivblokken. Fuld firspring op af sofaen, med Krabaten stadig spisende, for at undgå eventuel katastrofe. Tilbage til sofaen. To sekunder senere, grinede Kongen igen på køkkenbordet – denne gang forårsaget af kombinationen elkedel + vand + Krabatens dyne + sø. Fuld firspring op af sofaen, med Krabaten stadig spisende – igen! Tilbage til sofaen.

Senere hed udfordringen: “Lav mad, dæk bord, hjælp 2-årig, spis og ryd af” med Krabat på armen. Resultatet heraf blev, at bordmanerer var en endnu større by i Rusland end de plejer at være, at Krabaten konstant fik nudler i hovedet og at maden i øvrigt var kold og uden tilbehør. Aftenes videre forløb var sådan set ok. Mest fordi Krabaten heldigvis valgte at blunde, da Kongen skulle puttes, og jeg dermed “kun” skulle slæbe Kongen med ind i stuen tre gange under godnatlæsningen for at give sut. Og det der med at jeg ikke må løfte? Regner med, at sygehuset i deres folder mangler at tilføje: “Kejsersnitspatienter med 2-årige i huset, må løfte når barnets manglende hørelse byder det”.

Nå men, sådan en au pair der….!

 

 

15

 • Ååååhhh… jeg er SÅ meget med dig der. Eller rettere sagt, jeg HAR været med dig. Vores familie består udover mig af to piger på 4 og 5 og en mand, der er konsulent (=rejser hele tiden). Nu hvor tøserne er større er det jo noget lettere, men jeg kan GODT huske, hvordan det var at have fået et kejsersnit OG have en på 18 måneder. Ikke løfte?? Ha!

  Her er et lille scenarie for dig, du kan lune dig ved, når det brænder på: Mig, der sidder og hopper på en af de der gymnastikbolde (fordi den mindste skulle hoppes i søvn) og samtidig aer den store i tremmesengen (fordi hun skulle aes i søvn – totalt svært at gøre samtidig faktisk!), mens jeg synger “Jeg ved en lærkereeeeeeede” på repeat og vi allesammen hyler.

  Haha! Jeg kan kun sige til dig: This too shall pass!

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ha ha ha! Det lunede SÅ meget at læse din beretning – og samtidig sidder jeg og tørrer angstens sved af overlæben, fordi jeg frygter samme oplevelse. Du kom ud på den anden side – det håber jeg også jeg gør 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Godt 🙂 Og glemte helt at sige som Trine nedenfor: Du bliver SÅ glad for det om nogle år (Jaja, ved godt det er en nederen kommentar lige nu). Min mand og jeg sidder ofte bare og glor på hinanden, fordi pigerne leger så godt sammen oppe på værelset og bare råber “Kald når der er mad!” Jeg er LYKKELIG nu over at vi fik dem i rap. Der er payback senere! I promise!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • Åhh, ja. Det vil jeg så også vente på.

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Også mig!

   Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Jeg håber og tror at du har ret – og så glæder jeg mig en anelse til, at Villum spiser alm. mad og i det mindste bare kan kravle, så jeg ikke skal lænkes sådan til sofaen – med indlagte spurtture… 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Der er 18 måneder imellem mine drenge og her var et kejsersnit også på banen. Så det der med ikke at løfte noget, det holdt så lige akkurat den uge deres far holdt barsel. Han er selvstændig, så gæt selv hvor meget jeg så til ham… :-(. (Han er sjovt nok min EKSmand nu).
  Nå, men det jeg ville sige var – jeg VED hvor hårdt og kaotisk det er – og jeg stryger dig virtuelt over håret og siger som Pernille – this to shall pass. Og der kommer en dag, hvor alt er lettere og sjovere fordi de er tæt på hinanden.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Tak for strøg – dejligt, med sympati 🙂 EN UGES BARSEL?! Den havde jeg ALDRIG klaret – sejt, du gjorde!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Tillykke … du har vundet en gave i min julekalender

  Kig ind forbi – der er nye gaver hver dag frem til juleaften 🙂

  Ps. jeg føler med dig efter 3 stk kejsersnit 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Jubii! Lækkert 🙂 Puha, lyder ikke rart med 3 kejsersnit!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg fik også kejsersnit med nr. 2 – det sucks! Men man klarer det – hæng i 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det er tæt på en umulighed ikke at løfte en to-årig! Efter mit kejsersnit holdt jeg mig til en brochure fra hospitalet som sagde, at man måtte løfte 10 kg, og min store vejede da 11, så det var næsten lovligt. Sundhedsplejersken var derimod voldsom i sin ordlyd, om hvordan såret kunne springe op indefra og at hun skam havde set det hos én, vist nok, engang. Jeg tror hun bluffede. Sejt du klarede den.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Jeg HÅBER hun bluffede – synes faktisk jeg har været lidt øm siden, så nu frygter jeg, at jeg er den ene, som min sundhedsplejerske kan give som eksempel til andre…Klarede den, men håber ikke det sker igen lige foreløbig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ja, jeg kan jo kun tilføje, at jeg ville ønske det ikke også var mig. Efter to dage hjemme med syge børn, var jeg ved at smide håndklædet i ringen og var villig til at forlade matriklen med den mindste. Permanent. For at få lidt fucking fred! Forkølelse og feber er umiddelbart relativt uskadeligt, bare ikke når man er tre mrd og derfor ikke vil ammes-fordi-det-lille-svælg-er-tilstoppet, så Villum skriger dagen lang, men Alvin straffer og tester alt det han kan, når han ikke kræver at ligge på mit skød som en kæmpe enorm baby på 2,5 år Dejligt med nærkontakt. Bare ikke 24/7.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Oh no, det lyder mildest talt forfærdeligt! Sejt, du klarede det uden flugt! Jeg havde været jordens sureste kone i det tilfælde, uden tvivl. Og jeg er SÅ enig – nærkontakt er bestemt rart, men ikke hele døgnet rundt!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

14 dages skældud