Manglende søvn og flyvende andesteg

Søndagsavisen, go home!

20 sek. Så lang tid gik der ca. fra manden var ude af døren, til jeg slog op på den artikel i Søndagsavisen, som jeg var blevet bedt om ikke at læse. Dumt. I artiklen fremgår det, at fødende i Danmark relativt ofte får alvorlige skader, som bliver ved med at “forfølge dem”, og som de måske endda selv skal sørge for at “rette op på”. Nu sidder jeg så i sofaen med hjertebanken, afbidte negle omkring mig og et stykke pålægschokolade i hånden (for at dulme nerverne, at forstås).

Søndagsavisen skriver yderligere, at fødende i Norge sjældent får alvorlige skader, og som jeg ser det, har jeg nu to muligheder: Mulighed 1: Tage til Norge og føde! Mulighed 2: Benægt, benægt, benægt at børn skal fødes af en kvinde og bevar troen/håbet på, at storken kommer dalende ned fra himlen på terminsdagen. Jeg vælger det sidste (det er nemmest!).

Nå, jeg har travlt. Jeg skal både cykle en tur og handle ind. Derudover kommer manden snart hjem igen – han er syg – så Søndagsavisen skal pakkes væk og smilet findes frem. Det er faktisk mange ting for en barslende!

Aftenen skulle vi have tilbragt hos mandens gamle skolekammerat + kæreste i (garanteret) minimal og ikke særlig børnevenlig lejlighed. Oven på i lørdags er det sikkert ok at vi ikke skal det nu, selvom jeg agerede overskudsmor da planen blev mig fremlagt, og henkastet sagde: “Jamen, selvfølgelig kan vi det, og det kan Kongen saaaagtens finde ud af, og ellers må han og jeg bare køre hjem, mens du bliver derinde og hygger dig. Nul problemo!”. Men nej, lørdag er ikke glemt endnu, så en ganske almindelig mandag i provinsen hos FamilienDanmark lyder faktisk rigtig meget ok. Søndagsavis eller ej.

2

 • Ida

  Ej nu er jeg nysgerrig…. stod der noget om hvorfor? Altså hvilke skader – og hvorfor det ikke sker i Norge.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Der stod, at jordemødre i Norge støtter mellemkødet på en måde som gør, at kun de færreste får alvorlige bristninger. Og at alvorlige bristninger (f.eks. overrevet ringmuskel) sker for 1 ud af 25 i DK, hvorimod det i N er 1 ud af 50….Shit!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Manglende søvn og flyvende andesteg