Cecilstemme og København tur/retur

Sig hej til Mørke Harry

Mørke Harry (det står der altså han hedder!) er Krabatens nye ven, og meningen er, at han skal bo i Krabatens tremmeseng, når den tid kommer. Idéen var særligt god, inden vi så, hvor stor han er. Mørke Harry bliver formentlig den eneste mørke ven Krabaten får i de næste mange år. Måske den eneste mørke dreng han jævnligt vil støde på. Sandt at sige, er min by ikke fuld af nationaliteter. Og slet ikke forskellige hudfarver. Men jeg har hørt, at her er mange islændinge, og jeg er selv i mødregruppe med en.

Mørke Harry bakker Manden og jeg op i, at vores børn skal opdrages i troen på, at alle mennesker er lige, uanset hudfarve og religion. At man ikke skal frygte andre kulturer og dømme folk på baggrund af den. Mørke Harry ligner en, der kunne være søn af en grønthandler på Nørrebro. Derfor bliver han det eksotiske islæt i vores parcelhus. Kongens tremmeseng har Ruben, som er lys i huden, boende. Jeg håber Ruben vil tage godt imod Harry.

Søde Mørke Harry

 

4

 • Det synes, jeg er en meget god værdi at give videre til sine børn;) Vi har desværre ikke sådan nogle fine dukker. Men det hjælper at bo i Kbh, som du siger. Tvitten er da også begyndt at afslutte enhver bemærkning om folks udseende/tøjsmag/artikulation med et: “men sådan er mennesker og folk bare – vi er forskellige.” Det varmer mit moderhjerte;)

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Sikken en sød Tvitten! Og klog! Sådan noget må mine børn også meget gerne lære at sige. Måske kan Mørke Harry hjælpe dem på vej til det.

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Mørke Harry. Det lyder lidt som én med depression og skumle hemmeligheder.. Det er svært, når man gerne vil betegne en anderledeshed, som man samtidig vil lade vide er ligegyldig. Jeg troede ‘brun’ var det nye ‘sort’ og ikke ‘mørke’:), men han ser sød ud og i har givet ham nogle gode værdier.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Mørke Harry var absolut ikke heldig, da nogen skulle give ham et navn. Jeg er i øvrigt også elendig til at udtale det. Kan aldrig finde ud af, om jeg skal sige “HarrY” eller “HarrI”. Det ender sikkert med, at Krabaten må finde på et bedre navn, når den tid kommer. Er også lidt vild med Harrys værdier – kom ikke og sig, at man bliver snæversynet og fremmedfjendsk af at bo i Provinsen! 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Cecilstemme og København tur/retur