Høflighed i provinsen

Fremvisning hos fremragende flok

Havde Krabaten med på job i går. Den obligatoriske fremvisning. Ærlig talt, har tanken om babyinteresserede børn og deres bakteriefyldte fingre ikke lokket synderligt. Ikke at jeg normalt går op i bakterier, men SÅ massivt et angreb, er måske lidt heftigt i en alder af knap 4 uger. Og hvad hvis eleverne nu ikke kunne huske mig længere!? Eller var ligeglade med, at jeg er væk!? De går jo kun i 2., og har hovederne fulde af Beyblade, Nintendo DS og TopModel.

De kunne huske mig! Bankede læreragtigt på døren og sneg mig ind til måbende småfolk med store øjne. Og så tog fanden ved dem. Da først den ene var spurtet op og havde haget sig fast, fulgte resten af klassen med (flokdyr…!), og et øjeblik troede jeg næsten, at jeg skulle falde om i klassen med iltmangel. Men det var fedt! Så kom bombardementet af stemmer: “Hvad hedder den?, ved du hvad, min mor kaster op derhjemme,  jeg får pakkegaver af julemanden….”. Præcis, som det plejer at være. En skare af piger nussede og aede Krabaten, og sagde “nååårh”, og han plirrede lidt med øjnene, men godtog 10 hænder i hovedet og 20 på fødderne. Drengene holdt sig langs væggen: “Babyer er for piger!”.

Fik fine tegninger med hele familien i sjove proportioner og mærkelige kontekster – f.eks. Krabaten og jeg på noget der ligner en tømmerflåde og mig der ser en giraf. Lige som det skal være! Det skortede ikke på “I love you” og “du er sød” og det er da en fantastisk fin tanke at skrive det til sin lærer. Helt ærligt, så varmer det gevaldigtogså selvom jeg aldrig selv kunnet have fundet på at skrive sådan til en lærer, og selvom “I love you” er lidt fjollet og malplaceret.

Mødte også en elevs herlige umiddelbarhed, da hun stolt sagde: “Min storebror siger, at det er utroligt, at man kan kalde sin søn for Villum, og stadig have det godt med sig selv!”. Lige der, havde jeg alvorlige problemer med, at tilbageholde et spruttende grin. Til andre der har haft samme tanke, kan jeg sige, at jeg har det RIGTIG godt med mig selv og Krabatens navn. Det skal der ikke herske tvivl om.

Slutteligt var der dømt frikvartershygge på lærerværelset, med kvindelige kollegers “nååårh” og mandlige, der droppede “nååårh’et”, men høfligt forsøgte at spørge ind. Og helt ærligt, da klokken ringede og folk piskede af sted, var det ok at skulle hjem. HELT ok.

Det er da sødt!

Atypisk barselsmotiv

Dramatisk billede fra kejsersnittet!

 

 

11

 • Nåårh 😉

  Jeg er ret vild med giraffen!

  Siden  ·  Svar på kommentar
 • Ej, jeg husker slet ikke fra mit kejsersnit, at alt personalet også var nøgne!?

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Nåede desværre ikke at spørge, hvor vedkommende havde den idé fra. Syret, er det da 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Min eksmand er lærer så har selv 2 gange prøvet at stå der, med baby og unger om benene. Og det er faktisk helt ok! 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, det er skønt med en flok begejstrede børn – specielt hvis de har vasket hænder først…

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Gry

  Sidder og smiler for mig selv. Ja, så skønne er børn! 🙂 Det var lige præcist også den modtagelse jeg skulle vise barn frem og de bakterie bekymringer jeg selv sad med inden det gik løs.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Der er ikke noget som den umiddelbare glæde sådan en flok børn kommer med!

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Fantastiske billeder og kommentarer 🙂

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Ja, ik’ – er sikker på, at de er Danmarks sødeste 2.klassere 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Hold nu kæft hvor er børn sjove og overvældende.
  Jeg var en gang (for ca. 100 år siden eller faktisk “kun” 20 år siden) vikar i en større klasse på en folkeskole og skal så præsentere mig selv og siger obligatorisk: Jeg hedder Frederikke, hvortil det lød nok så tørt fra et sted bagerst: Bare du er sund og rask.
  Den gang var jeg 19 år og det var vist lidt sparsomt med selvironien 😉

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Børn ER sjove! Og hold kæft, hvor er det sjovt sagt! Det er lige præcis en af grundene til, at mit job aldrig bliver kedeligt – jeg er omgivet af potentielle stand up’ere!

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Høflighed i provinsen