Pauseskærm og vaner

Fest og julebag og drillenisse

Vågnede med mave i sukkerchok og tømrermændstræthed i dag. Ikke pga. julefrokost, men 85 års fødselsdag og efterfølgende julekagebagning og konfektlavning – til kl. 00.30 (!). Og det er faktisk ret sent, når man får afbrudt søvn og skal op kl. 06.30. Hverken gemalen eller jeg faldt i søvn hen over kagerne, men som aftenen skred frem, dukkede “drillenissen” oftere og oftere op. Den drillenisse, som også satte sit aftryk på julekortene.

Havde ærlig talt frygtet fødselsdag med start midt i middagsluren. Kongen faldt da selvfølgelig heller ikke i søvn i bilen som planlagt, så det kunne have blevet en af de sjove. En af de dage, med tomme forældreblik og utallige kig på uret. Men 85 års fest er lige Kongen. Ældrevenlig mad og bord i hestesko. Halvdøv fødselar og smalltalk. Og børn! Masser af børn, som nussede og aede og satte lege i gang, som var de pædagoger. På den gode måde. Og ja, mit hjerte smeltede på den der mor-måde, da Kongen susede rundt med de øvrige børn i hælene og legede “Kongens efterfølger”. Uden at forstå legen, som “pædagogerne” derfor ændrede til, at Kongen var den eneste der skulle følges. 

Vel hjemme igen, inkl. svoger og svigerinde, blev de sene timer brugt på konfekt og peberkager. Og hygge, grin og sprut i kaffen – ikke jeg, selvfølgelig. Muligvis var det sprutten, der fik drillenissen frem i mændene. Noget skete der i hvert fald, som gjorde, at der pludselig lå toiletpapir, dolk og ål på pladen. Et par hundelorte dukkede også op. Og brødrene grinede som brødre kan, med den der indforståethed, som kun folk, der er gjort af det samme “stof” har. Og jeg lurede på de to Trip Trap stole og tænkte på Kongen og Krabaten. På drillenisser og fremtidig julebag.

De anstændige kager

Konfektrod

 

2

 • Ej nogle fine kager. Kan ikke det med kager – har postet min uduelighed på Instagram og tror jeg holder mig til havregrynskugler og pebernødder.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Tak! Havregrynskugler er altså også noget af det bedste juleguf, hvis jeg skal være helt ærlig. Og kun et plus, at det ikke kan gå galt med selve udseendet der 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Pauseskærm og vaner