Nu må nogen tage ansvaret for den her fødsel...

Mandemor

Det sker ofte, at jeg kommer til at tale til min mand, som om jeg er hans mor. Jeg hader når det sker, og alligevel synes det uundgåeligt. Når han kører bilen, får han gerne et: “Jeg vil gerne have du kigger på vejen når du kører” og i ugens løb, griber jeg også mig selv i at spørge: “Tror du ikke, du snart skal have lavet dine lektier?” (ikke af vane fordi jeg er lærer, men fordi han går på noget videreuddannelse…). Er det koldt, opfordrer jeg ham til at tage handsker på, og jeg kigger på ham med bekymret mine, når han ikke tager madpakke med på arbejde. At være blevet mor, har for mit vedkommende grebet om sig, og nu må det være slut! Farvel mandemor og godt at se dig igen, kæreste!

I går var jeg sammen med en god veninde, som gjorde mig så glad. Hun gør nemlig præcis det samme, og hun har ikke engang børn endnu. Yes, yes, yes – vi er flere! Hjemme hos dem, havde de netop haft en alvorlig snak. Kæresten har plaget om at få et stort akvarium, og som min veninde sagde, så “er det jo ikke bare noget man lige gør”. Hun havde derfor taget: “Husdyr kræver en arbejdsindsats”-snakken med ham, og gjort det klart, at hun altså “..ikke gider stå med alt arbejdet, når han mister interessen for de skide fisk!”. Slutteligt havde hun kigget ham dybt i øjnene, og spurgt: “Når du mærker rigtig godt efter, vil du så VIRKELIG gerne have de fisk, og er du SIKKER på, at du kan tage vare på dem, og ikke mister interessen efter to uger?!”. Da blev han lidt i tvivl. Og det forstår man måske godt.

Jeg er bare så stjerneglad for, at jeg ikke er den eneste – og helt ærligt, så tror jeg også vi er flere end to, som bærer titlen “Mandemor”.

Mine børn

 

 

8

 • Kirstine

  Jeg melder mig lige til “mandemor” gruppen. Utroligt nok så er det præcis sådan en kæreste jeg ikke vil være, men med alle de bekymringer man kan have så er det bare ikke nemt. Og jeg er endda heller ikke mor 😀

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Dejligt, at vi er flere 🙂 man kan så også sige, at de jo bare kunne lade være med at opføre sig, så man bekymrer sig 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Jeg gad godt møde en, der ikke var mandemor og som kunne lære mig, hvordan man lader være.

  Jeg er endda så slem, at jeg smører madpakken for ham.

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Jeg tror du har ret. Der er bare mange, der ikke vil være ved det. Synes det er SÅ fint, det med madpakken. Det tror jeg faktisk min mand ville elske (hvis det altså ikke var fordi jeg hader at lave madpakke, og at han derfor bare får en tør klapper med, når jeg gør det….) 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Er en temmelig slem mandemor, der f.eks sorterer alt vasketøj op i bunker, med små sedler på toppen, hvor der står antal grader, program og hvilke skuffer der skal sæbe i. For at den arme stakkel kan vaske tøj mens jeg er på arbejde…… *lol*

  Siden  ·  Svar på kommentar
  • familiendanmark

   Hi hi hi – DEN er slem. Og ret sjov! Så håber jeg ikke det stadig lykkes ham at gøre det forkert…Det ville i så fald være pinligt 🙂

   Siden  ·  Svar på kommentar
 • Det tror jeg også!!!

  Siden  ·  Svar på kommentar

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Nu må nogen tage ansvaret for den her fødsel...