Og det gjorde hun så...

Kommunikation og lovlig “pause”

Kommunikation mellem to to-årige drenge = underholdende. Den er også bemærkelsesværdig, ærlig og til tider uhøflig. Har eftermiddagshygget med et par venner og deres to-årige søn i dag, og det har været hamrende hyggeligt. Samtidig har det været et studie i kommunikation – på mange forskellige niveauer!

Jeg er sikker på, at sådan to fyre går tilbage og griber fat i “urmennesket”. Det er den eneste logiske forklaring jeg har på, hvorfor de lagde ud med, på skift, at udstøde dybe dyriske lyde. Selvfølgelig akkompagneret af vilde fagter og blottede tænder. Derefter spænede de rundt i huset, mens Kongen hujede, og konsekvent søgte mod det rod og de stakke af vasketøj, jeg i dagens anledning havde forsøgt at gemme lidt af vejen.

Lynhurtigt var stuen et kaos af biler, traktorer og andre transportmidler, og støjniveauet højt – på den gode måde! Så er det jeg bliver så glad. Glad for at se, at Kongen morer sig, og slet ikke kan være i sin lille krop af glæde, og glad for, at han nu er så gammel, at han kan “aktivere” sig selv uden vores hjælp. At vi forældre rent faktisk kan sidde og snakke sammen, at vi kan sidde ned alle fire på en gang og at vi ikke konsekvent ender med at drikke kold kaffe/te.

Kongen var, den første tid, en betænksom vært, som både viste legetøj frem, sagde “hej!” (med udtalt begejstring) et utal af gange, aede og klappede på hovedet. Lige så høflig han var den første tid, ligeså uhøflig var han dog den sidste. Da trætheden spændte ben for ham. På trampolinen skulle hans ven: “Gå NED!” og aller helst “tage hjem!”, og min gode veninde fik flere “gå væk-er”. Så er der alligevel brug for os forældre. Til at redde tråde ud, puste på, trøste og skille kamphaner ad. Til at aflede opmærksomhed, finde lignende legetøj og sige: “Aarh, det vil jeg ikke ha’!”.

Og det er ok. Det er det. For vi fik siddet ned, og vi fik holdt en “pause” og vi fandt endnu engang ud af, at vi ikke behøver lege hele tiden. Uden at have dårlig samvittighed…

Den høflige vært

Ingen kommentarer endnu

Der er endnu ingen kommentarer til indlægget. Hvis du synes indlægget er interessant, så vær den første til at kommentere på indlægget.

Skriv et svar

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

 

Næste indlæg

Og det gjorde hun så...